Video


Περισσότερες

Γεωσκώλικες εναντίον γυμνοσάλιαγκων

Ένα άρθρο του : Greko | 13 Μαΐου 2013 | 1 Σχόλια


Οι γεωσκώλικες εκτός από το ότι βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους φαίνεται να προστατεύουν τον κήπο μας από τους γυμνοσάλιαγκες, αυτό εισηγείται μια έρευνα που εκδόθηκε στο BMC Ecology.

Παρόλο που είναι μέσα στο έδαφος, μπορούν και προστατεύουν τα φυτά που βρίσκονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας Dr Johann Zaller, υπάρχουν δυο θεωρίες. Οι γεωσκωλικες βοηθούν το φυτό να αμυνθεί καλύτερα εναντίον των γυμνοσάλιαγκων μέσω της αύξησης των αζωτούχων ενώσεων εντός του φυτού, προκαλώντας τοξικότητα στους γυμνοσάλιαγκας. Μια δεύτερη θεωρία είναι ότι οι γυμνοσάλιαγκες προτιμούν να τρώνε γενικά από ένα είδος φυτών και σε οικοσυστήματα με υψηλή βιοποικιλότητα, όπως αυτά που δημιουργούνται παρουσία των γεωσκώλικων, τότε οι γυμνοσάλιαγκες τρώνε λιγότερο γιατί πρέπει να αλλάζουν συνεχώς το διαιτολόγιο τους αφού δεν υπάρχουν αρκετά φυτά από το ίδιο είδος.

Για αυτό είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τους γεωσκώλικες, που μόνο καλό μπορούν να μας προσφέρουν.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

1 Σχόλια στο άρθρο "Γεωσκώλικες εναντίον γυμνοσάλιαγκων"

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα! Δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβαίνει και με άλλους οργανισμούς στο έδαφος, οπότε ανοίγει ο δρόμος για νέες έρευνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή