Video


Περισσότερες

Σοκ και δέος για το βακτηριακό έλκος της ακτινιδιάς

Ένα άρθρο του : spagric | 17 Μαΐου 2011 | 9 Σχόλια
Διάχυτη είναι η ανησυχία μεταξύ παραγωγών, γεωπόνων και φορέων και την νέα εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια της ακτινιδιάς. Οι ημερίδες, οι ανακοινώσεις και οι συζητήσεις δεν έχουν τελειωμό με σκοπό την ενημέρωση παραγωγών και γεωπόνων. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα προσβεβλημένο αγρόκτημα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά της ασθένειας.

Σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά στο αγρόκτημα μας ειδοποιείστε αμέσως την διεύθυνση γεωργίας της περιοχής σας ή το κοντινότερο κέντρο προστασίας φυτών.

Η ασθένεια είναι αρκετά σοβαρή και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην μετακομίσει από την γειτονική Ιταλία. Ίσως να απαγορευτούν και οι εισαγωγές φυτών από Ιταλία που δεν έχουν περάσει από φυτουγειονομικό έλεγχο.

Διαφημιση

9 Σχόλια: στο άρθρο "Σοκ και δέος για το βακτηριακό έλκος της ακτινιδιάς"

  1. ετσι ακριβως ειναι και καποιες απο τις βερυκοκιες μας. Σε μερικα δεντρα εχει στον κορμό κατι σαν μαυρες τρυπες, που εκκρινουν κατι μαυρο.Το κακο ειναι οτι οπου και να ρωτησαμε, κανενας γεωπονος δεν μας ειπε για αντιμετωοιση του ελκους. Οτι βρισκουμε, ειναι μονο απο εσας! Μπραβο σας κι ευχαριστουμε για την ενημερωση. Ευχομαι να μας βοηθησει καποιος απο την διευθυνση γεωργιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ αναγνώστη, το δικό σου πρόβλημα πιθανολογώ πως οφείλεται στο βακτηριακό έλκος των πυρηνοκάρπων. Το Pseudomonas syringae pronoroum. Υπάρχει σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα αν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχω συστροφή φύλλων στα ακτινίδια πού μπορει να οφείλεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να μας στείλεται φωτογραφία στο email μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιό ειναι το email σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. email[@]agro-help.com Απλώς αφαιρείς τις παρενθέσεις []

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ αγόρασα φυτά ακτινιδιάς πριν από 2 μήνες από την Ιταλία.Πως μπορώ να κάνω φυτουγειονομικό έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν τα φυλλα εχουν στροφη 'ειναι γιατι η εχει υγρασια το χωμα η εχουμε προβλημα νηματωδη'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκ πρωσοπικής εμπειρίας σου λέω ότι η ακτινιδιά δεν έχει πρόβλημα από την υγρασία, τα δικά μου είναι λάσπη όλο το καλοκαίρι, η συστροφή είναι σημάδι καταπόνησης που μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια, κυρίως όμως ξηρασίας ή υπερβολικής ζέστης. Πρέπει να έχω φωτογραφία για να μειώσω τις πιθανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή