Video


Περισσότερες

Αύξηση της προσωπικής εργασίας στη γεωργία

Ένα άρθρο του : spagric | 19 Απριλίου 2011 | 0 Σχόλια

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Έλληνες αγρότες, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των φυτοφαρμάκων αλλά και προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής, αυξάνει κατά πολύ το ποσοστό των αγροτών που πηγαίνουν στο χωράφι οι ίδιοι τους ακόμα και για τις πιο απλές εργασίες. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί αγρότες είχαν προσλάβει επί μονίμου βάσεως αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι αναλάμβαναν τις περισσότερες αγροτικές εργασίες, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για τη γεωργία, με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά λάθη.

Ωστόσο, η γεωργία στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο, το επάγγελμα που απέφευγαν όλοι πριν χρόνια έρχεται για να ανακτήσει τη θέση που κατείχε. Αρκεί να αναλογιστούμε την συνεχόμενη αύξηση των εξαγωγών σε αγροτικά προϊόντα αλλά και τις νέες 32000 θέσεις εργασίας μόνο τα τελευταία 2 χρόνια στην αγροτιά, καταλαβαίνουμε που ωθείται η κατάσταση.

Η agro-help.com προσπαθούν και θα προσπαθούν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκυρη ενημέρωση σας. Η γεωργία θέλει μεράκι, δουλειά και αντοχές ψυχικές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό. Πιστεύω προσωπικά ότι η ελληνική γεωργία θα ανθίσει τα επόμενα χρόνια, αλλά απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση των συνεταιριστικών οργανώσεων, των κανονισμών εμπορίας αγροτικών προϊόντων αλλά και αγροτικών εφοδίων, ενώ τέλος η πιστοποίηση ολοκληρωμένης διαχείρισης πρέπει να γίνει υποχρεωτική.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: