Video


Περισσότερες

Καταστροφές στη Μακεδονία από την Παγωνιά.

Ένα άρθρο του : spagric | 9 Μαρτίου 2011 | 1 Σχόλια
Οι παγωνιές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στις Περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Γεωπόνοι της Agro-help.com από το πρωί έκαναν αυτοψία σε αρκετά κτήματα της περιοχής και διαπίστωσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πρώιμες ποικιλίες βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων.
Ειδικότερα, στα βερίκοκα ειδικά της ποικιλίας Aurora η καταστροφή φτάνει και το 70% ενώ στα πρώιμα νεκταρίνια και ροδάκινα ξεπερνάει το 50%. Όμως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρές παγωνιές κάτι που σημαίνει ότι οι ζημιές θα αγγίξουν και το 100%.
Από την άλλη, ο ΕΛΓΑ που χωλαίνει από την έλλειψη προσωπικού δεν ενημερώνει τους παραγωγούς για τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην αγροτική ασφάλιση. Οι καταχρεωμένοι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εφάπαξ της ασφαλιστική εισφορά της δήθεν παραγωγής που θα συγκομίσουν. Δηλαδή, ο ΕΛΓΑ αναφέρει ότι για παράδειγμα ένας παραγωγός με κεράσια θα συγκομίσει φέτος παραγωγή 1300 κιλών το στρέμμα αν όμως ο άλλος συγκομίσει 600 κιλά τότε πάλι για 1300 θα πληρώσει εισφορά!
H agro-help.com κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει αναβολή του νομοσχεδίου κατά ένα χρόνο, αλλά και σταδιακή εφαρμογή του μετά.
Η δημοσιογραφική και επιστημονική ομάδα της agro-help.com είναι η πρώτη που σας ενημερώνει άμεσα, από τις πρώτες πρωινές ώρες οι γεωπόνοι μας είναι στα κτήματα.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

1 Σχόλια στο άρθρο "Καταστροφές στη Μακεδονία από την Παγωνιά."

  1. θελω να κανω το εξης σχολιο σε οτι αφορα το σχολιο για την εισφορα ΕΛΓΑ.Εαν ενας παραγωγος συγκομισει μονο 600 κιλα γιατι θα πρεπει να πληρωσει εισφορα μονο για αυτα τα κιλα και οχι και για αυτα που εχασε απο τη ζημια; αυτο δεν ειναι το νοημα της ασφαλισης; να πληρωνει καποιος ασφαλιστρο για ολη τη προβλεπομενη παραγωγη και να πληρωνεται τα κιλα που χανει απο τις καιρικες συνθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή