Video


Περισσότερες

Υπουργείο Γεωργίας Κύπρου: Εκδήλωση για τη δημιουργία Λαχανόκηπων στα σχολεία

Ένα άρθρο του : Greko | 9 Φεβρουαρίου 2011 | 0 Σχόλια
Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί, διοργανώνει εκδήλωση για την έναρξη των συνοδευτικών Μέτρων του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας. Η εκδήλωση διοργανώνεται, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, την Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές του Σχολείου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κα Αίγλη Παντελάκη και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, κος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική επίδειξη και ενημέρωση για τη δημιουργία λαχανόκηπων από Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας.

Στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία, δίνεται μία φορά την εβδομάδα ένα φρούτο ή ένα λαχανικό σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Παράλληλα, το Τμήμα Γεωργίας προχώρησε στη δημιουργία σχολικών λαχανόκηπων, καθώς και στην παράδοση κάδων ανακύκλωσης για κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων. Οι σχολικοί λαχανόκηποι και οι κάδοι κομποστοποίησης, αποτελούν μέρος των συνοδευτικών Μέτρων του Σχεδίου, που στόχο έχουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην όλη προσπάθεια.


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: