Video


Περισσότερες

Σύσκεψη για το πράσινο σκουλήκι στον νομό Λάρισας

Ένα άρθρο του : Greko | 2 Σεπτεμβρίου 2010 | 0 Σχόλια

Σύσκεψη για το πράσινο σκουλήκι διοργανώνουν οι γεωπόνοι του νομού Λάρισας την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κ. Ελλάδος (Καψούρη 5). Η έκτακτη σύσκεψη θα έχει θέμα “Οι επιπτώσεις του πράσινου σκουληκιού στη βαμβακοκαλλιέργεια την φετινή χρονιά - Μέτρα αντιμετώπισης για τις επόμενες χρονιές - Μέριμνα της Πολιτείας”.


Ο γνωστός εχθρός του βαμβακιού, το πράσινο σκουλήκι, προκάλεσε φέτος ανυπολόγιστες ζημιές στους βαμβαπαραγωγούς παρόμοιες με αυτές που βιώσαμε πιο παλιά το 1968 και το 1983, αφού οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης του δεν είναι πλέον αρκετά αποτελεσματικοί. Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση των παρευρισκομένων σχετικά με το έντομο, την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου για την ανθεκτικότητα του εντόμου στα φυτοφαρμάκα και την τεράστια σημασία των καλλιεργητικών τεχνικών που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέσα στους επόμενους μήνες για τη μείωση του διαχειμάζοντος πληθυσμού, τη σημασία της παρακολούθησης του πληθυσμού του εντόμου μέσω των φερομονικών παγίδων, την καταγραφή του ύψους της ζημιάς από τον εκπρόσωπο ΕΛΓΑ καθώς και την πιθανή εξαίρεση των παραγωγών από τη μη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μεγάλες προσβολές.


Σημαντική θα είναι και η παρουσία των τοπικών γεωπόνων, για να μοιραστούν τις εμπειρίες που έζησαν από κοντά την φετινή χρονιά, πληροφορίες που θα αποβούν χρήσιμες για τις μελλοντικές στρατηγικές που θα ακολουθηθούν.


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: