Video


Περισσότερες

Τρομερές καταστροφές

Ένα άρθρο του : spagric | 21 Ιουνίου 2010 | 0 Σχόλια
Δεν υπάρχουν πραγματικά λέξεις για να περιγραφεί η κατάσταση στη Μακεδονία και Θράκη μετά τις καταστροφές του τελευταίου 48 ώρου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ακριβείς καταγραφή των ζημιών, όμως υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50.000 στρέμματα. Από την Καστοριά έως την Ορεστιάδα, απανωτές καταιγίδες συνοδεύονται με έντονες χαλαζοπτώσεις και ανέμους που στιγμιαία αγγίζουν τα 120 χλμ./ώρα. Ροδάκινα, σιτηρά, βαμβάκια, ακτινίδια, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια κ.α. έχουν υποστεί τρομερές καταστροφές όπου πέρασαν οι καταιγίδες. Στο Άργος Ορεστικού, στην Καστοριά, ίσως είχαμε μία από τις μεγαλύτερες χαλαζοπτώσεις του Αιώνα, καθώς ο πάγος δημιουργούσε ποτάμια, στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής, στην Έδεσσα, την Αριδαία, τον Δήμο Κύρρου, τις Σέρρες, την Ασπροβάλτα, στην Ροδόπη, στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές η κατάσταση είναι τραγική. Ίσως πάνω από 20.000 αγρότες να έχουν πληγεί.

Σήμερα είναι μία Μαύρη Κυριακή για την ελληνική γεωργία. Πρέπει άμεσα να γίνουν καταγραφές από τον Ελγά, και να δοθούν αποζημιώσεις είναι θέμα επιβίωσης των αγροτών. Πρέπει να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού στον οργανισμό για να μην χαθεί καθόλου χρόνος.

Η agro-help.com ως μη κερδοσκοπική, ενημερωτική ιστοσελίδα, θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους ιθύνοντες για την τραγική καταστροφή. Ας ελπίσουμε να μας ακούσουν.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: