Video


Περισσότερες

Η χρυσή τομή για το βιομηχανικό ροδάκινο

Ένα άρθρο του : spagric | 10 Ιουνίου 2010 | 0 Σχόλια
Τη χρυσή τομή για το βιομηχανικό ροδάκινο ψάχνουν οι ενώσεις παραγωγών με τους βιομηχάνους. Όμως όλα δείχνουν ότι και πάλι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι με χαμένους τους παραγωγούς. Οι ενώσεις των παραγωγών συμφώνησαν να απαιτήσουν 35 λεπτά για το ροδάκινο που θα γίνει κονσέρβα και 25 λεπτά για το χυμό. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι πολύ μακριά από τα 22 λεπτά που δίνουν οι βιομήχανοι Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί από ότι φαίνεται μέχρι της 22 Ιουνίου όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Η διεθνής συγκυρίες ευνοούν το ελληνικό ροδάκινο και τις εξαγωγές κομπόστας. Λίγο η πτώση του Ευρώ, λίγο η ακαρπία σε Γαλλία και Ιταλία, λίγο και ο σεισμός της Χιλής άφησαν ένα σεβαστό κενό στην αγορά. Έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούν οι βιομηχανίες αυτή την κατάσταση για μία πιο επιθετική εμπορική κίνηση.
Βέβαια, εφόσον συμφωνηθεί μία ικανοποιητική τιμή, πρέπει και οι παραγωγοί να παραδώσουν ποιοτικό προϊόν και όχι ότι κατεβάσει το δένδρο. Το συμπύρηνο ροδάκινο, πρέπει να έχει ικανοποιητικό μέγεθος και χρώμα, να μην έχει φθορές από χαλάζι ή άλλα χτυπήματα π. χ. από τον αέρα και τέλος να μην έχει μολυνθεί από μονίλια, κλαδοσπόριο και τα έντομα καρπόκαψα και ανάρσια.
Η agro-help.com θεωρεί ότι η κατάσταση με το συμπύρηνο ροδάκινο θα διαιωνίζεται χωρίς να υπάρχει εφικτή λύση. Γιατί, πρώτον το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, δεύτερον υπάρχει υπεραπαραγωγή 400000 τόννοι, ενώ μπορούμε να διαχειριστούμε 150.000 και τρίτον το ισχυρό ευρώ το οποίο κάνει τις εξαγωγές προς εκτός ένωσης χώρες απαγορευτικές.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: