Video


Περισσότερες

Σπάρθηκε κατά λάθος γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι στην Γερμανία

Ένα άρθρο του : Greko | 8 Ιουνίου 2010 | 0 Σχόλια

Καλλιεργητές καλαμποκιού στην Γερμανία θα αναγκαστούν να καταστρέψουν τη φετινή σοδειά λόγω επιμόλυνσης με μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία που δεν έχει λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πρόκειται για την γενετικά τροποποιημένη ποικιλία καλαμποκιού NK603 η οποία δεν έχει λάβει έγκριση για καλλιέργεια της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ποικιλία πρέπει να καταστραφεί πριν αυτή ανθοφορήσει έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μεταφοράς της γύρης, άρα και επιμόλυνσης, σε γειτονικές καλλιέργειες.


Από την άλλη πλευρά η Hi-Bred, η εταιρία που παράγει την συγκεκριμένη ποικιλία, υποστηρίζει ότι το ποσοστό επιμόλυνσης είναι μόλις 0,03%, δηλαδή κάτω από το όριο του 0,1% που θεωρείται το μέγιστο ποσοστό τυχαίας επιμόλυνσης μέσα στους σπόρους. Η Greenpeace εκτιμά ότι το πραγματικό ποσοστό είναι 0,1%.


Από τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τσεχία καλλιεργούν σήμερα γενετικά τροποποιημένα, ενώ η Ελλάδα, η Γερμανία, η Αυστρία και η Γαλλία είναι από τις χώρες που αρνούνται μέχρι σήμερα να καλλιεργήσουν.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: