Video


Περισσότερες

Αστικά Θερμοκήπια

Ένα άρθρο του : Greko | 30 Μαΐου 2010 | 0 Σχόλια
Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να οδήγησε αρκετά εμπορικά κέντρα να κλείσουν, αυτό όμως έχει και την θετική του πλευρά. Οι τοπικές κοινότητες και επιχειρήσεις τα μετατρέπουν σε θερμοκήπια αφιερωμένα στην βιολογική καλλιέργεια.


Ηγετική θέση κατέχει το εμπορικό κέντρο The Galleria Mall του Cleveland στην Αμερική, όταν άρχισαν να καλλιεργούν λαχανικά μέσα στο ίδιο το εμπορικό κέντρο, μέσω υδροπονικής καλλιέργειας, για μικρές επιχειρήσεις και τοπικά εστιατόρια. Η όλη ιδέα είναι πλέον γνωστή με το όνομα Gardens under Glass, λόγω της τεράστιας γυάλινης οροφής που δεσπόζει το εμπορικό κέντρο.


Το εμπορικό κέντρο αρχίσε λιτά, με την καλλιέργεια μαρουλιών, σπανακιού, μπιζελιών, τομάτων και βοτάνων και αν το όλο σύστημα είναι επιτυχές, τότε θα προστεθούν φρούτα, περισσότερα λαχανικά και εδώδιμα λουλούδια.



Είναι μια καινοτόμος ιδέα, αφού η γυάλινη οροφή του εμπορικού κέντρου, το κάνει το ιδανικό θερμοκήπιο από την άποψη φυτοπροστασίας, με το ελάχιστο ποσοστό προσβολών από εχθρούς και ασθένειες. Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και τα προβλήματα. Το εμπορικό κέντρο δεν φτιάχτηκε για να θερμαίνεται τόσο πολύ σαν θερμοκήπιο, έτσι οι καλλιέργειες που θα τοποθετηθούν εντός του, πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά.


Η εμπνευστής της ιδέας, Vicky Poole



Για περισσότερες πληροφορίες στο www.gardensunderglass.net



Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: