Video


Περισσότερες

Μύθος ότι τα φρούτα και λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Ένα άρθρο του : Greko | 8 Απριλίου 2010 | 0 Σχόλια

Παρόλο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) λέει ότι μια καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει το ποσοστό εμφάνισης του καρκίνου, μια νέα έρευνα ήρθε στο φως που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία σχέση μεταξύ τους.


Μια νέα έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 478,478 άνδρες και γυναίκες από όλη την Ευρώπη, ηλικίας 25-70 χρονών για περισσότερο από 8 χρόνια βρήκε μικρή συσχέτηση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.


Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ωφέλειας από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών, ήταν αυτοί που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και οι βαριά καπνιστές. Όμως ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου ήταν ακόμη κατά πολύ μεγαλύτερος από όσους δεν κάπνιζαν ή δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.


Περίπου το 6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, διαγνώστηκαν με καρκίνο. Αν η έρευνα μπορούσε να γενικευτεί και στον σύνολο του πλυθησμού, τότε μια ημερήσια κατανάλωση 150 g φρούτων και λαχανικών (γύρω στην 1.5 μπανάνα) μπορεί να μειώσει τον κύνδινο εμφάνισης καρκίνου έως 2.5%.


Όμως η ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο υγιεινή ζωή, ιδιαίτερα αν εφαρμοστεί από νεαρή ηλικία, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: