Video


Περισσότερες

Τάτουλας και Αγριοτοματιά

Ένα άρθρο του : spagric | 16 Φεβρουαρίου 2010 | 0 Σχόλια

Μπορεί σαν ονόματα να σας φαίνονται άγνωστα ωστόσο, είναι δύο πολύ δηλητηριώδη ζιζάνια, που εύκολα μπορούμε να τα μπερδέψουμε με το βλήτο που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας. Το κοινό βλήτο, Amaranthus albus χρησιμοποιείται χρόνια στις σαλάτες, ενώ θεωρείται ευεργετικό για την υγεία. Αντιθέτως τα ζιζάνια Τάτουλας Datura stramonium που περιέχει τα πολύ επικίνδυνα αλκαλοειδή υοσκυαμίνη, ατροπίνη και σκολοπαμίνη. και η αγριοτοματιά Solanum nigrum, εκτός του ότι είναι πολύ επιβλαβή για την γεωργία και τις καλλιέργειες, περιέχουν ισχυρά δηλητήρια και παραισθησιογόνα για τον άνθρωπο, μπορούν ακόμα να προκαλέσουν και τον θάνατο.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν μαζεύουμε χόρτα για σαλάτες, ή όταν τα αγοράζουμε πρέπει να είναι ίδια, και να μην μοιάζουν με τις φωτογραφίες που θα δείτε. Σε κάθε περίπτωση όταν παρατηρήσετε ότι έχετε καταναλώσει τέτοιο είδος χόρτου πρέπει να προκαλέσετε εμετό και να πάτε στο κοντινότερο νοσοκομείο με κομμάτι του χόρτου.

Εικόνα 1. Το βλήτο, νόστιμο έδεσμα για τις σαλάτες.

Εικόνα 2. Αγριοτοματιά, ξεχωρίζει εύκολα από τα μικρά τοματάκια που έχει όταν καρποφορεί, το φύλλο της είναι πιο σκούρο από του βλήτου.

Εικόνα 3. Ο τάτουλας, άκρως δηλητηριώδες, μεγάλα φύλλα, με αγκαθωτούς καρπούς.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, στείλτε μας email.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: