Video


Περισσότερες

Σωτήριες νέες ποικιλίες καλαμποκιού για την Αφρική

Ένα άρθρο του : Greko | 15 Οκτωβρίου 2010 | 0 Σχόλια
Μετά το " ΌΧΙ των Υπουργών Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση", οι επιστήμονες έδωσαν το πράσινο φως σε Κένυα και Ουγκάντα για την δημιουργία πειραματικών αγρών, για την δοκιμή νέων ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Οι νέες ποικιλίες καλαμποκιού έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να αντέχουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες της Αφρικής.

"Η ξηρασία απειλεί 300 εκατομμύρια Αφρικανούς για τους οποίους το καλαμπόκι είναι ζωή" όπως αναφέρει σε δήλωση του ο επικεφαλής της ATTF (African Agricultural Technology Foundation). Ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών στην Αφρική στηρίζεται στην καλλιέργεια καλαμποκιού για να επιζήσει, όμως κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι υπέρ τους, αυξάνοντας κάθε χρόνο την συχνότητα εμφάνισης των ξηρασιών σε όλη την ήπειρο. Με την κίνηση τους αυτή οι επιστήμονες ελπίζουν να αυξήσουν το παραγωγικό δυναμικό της Αφρικής, αφού οι νέες αυτές ποικιλίες μπορούν να παράγουν 24-35% περισσότερο από αυτό που παράγουν σήμερα οι παραγωγοί της Αφρικής κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι αν οι ποικιλίες κριθούν κατάλληλες, οι παραγωγοί δεν θα χρειάζονται να πληρώνουν δικαιώματα στην εταιρία της οποίας ανήκει η ποικιλία (όπως γίνεται συνήθως), αλλά η ποικιλίες θα δίνονται στην ATTF και από εκεί θα πωλούνται στους παραγωγούς σε τιμές ανταγωνίσιμες με τις υπόλοιπες ποικιλίες καλαμποκιού.


Κατηγορίες :

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: